تشخیص بروکر خوب از بروکر بد یا بروکر خوب فارکس
تشخیص بروکر خوب فارکس از بروکر بد فارکس

تشخیص بروکر خوب از بروکر بد یا بروکر خوب فارکس

تشخیص بروکر خوب از بروکر بد یا تشخیص بروکر از بروکرنما

یکی از اصلی ترین سوالاتی که همه کاربران می پرسند این هست که چطور میتونیم تشخیص بدیم چه بروکری خوب هست ؟ چه بروکری ممکنه کلاهبرداری کنه ؟ چه بروکری سرمایه ما رو میتونه از بین ببره؟ و سوالاتی از این قبیل

در این مقاله فارکس سنتر تصمیم گرفت بصورتی کاملا شفاف و اصولی پاسخ این سوالات و با زبانی ساده و قابل درک برای تمامی کاربران بیان کنه ٬ لازم به ذکر هست برای فهم بیشتر ٬ در این مقاله از اصطلاحات کاملا عامیانه و همگانی استفاده میشود 

شرکت هایی که به عنوان بروکر فارکس مشغول به فعالیت هستند چند دسته هستند:

۱- شرکت هایی که دارای مجوز بروکری بازار فارکس هستند ٬ و همچنین زیر نظر سازمان نظارتی معتبری در دنیا می باشند و به اصطلاح عامیانه رگوله هستند.

۲- شرکت هایی که مجوز فعالیت در این بازار و از یک کشور به خصوص دارند (مثل مجوز بانک مرکزی یا سازمان بورس اون کشور) ولی زیر نظر سازمان های نظارتی بین المللی بزرگ نیستند و فقط زیر نظر همان مرکز صادرکننده مجوز هستند.

۳- شرکت هایی که به عنوان شرکت مالی ثبت شده اند و مجوزی از مراکز مالی مثل بانک مرکزی و سازمان بورس کشور و … ندارند

۴- شرکت هایی که به عنوان یک شرکت تجاری ساده ثبت شده اند و هیچ مجوزی از این بازار ندارند

۵- سایتهایی که حتی شرکت ثبت شده هم ندارند و در حال فعالیت هستند!

اما اینکه چطور میتونیم تشخیص بدیم سایتی که درحال تبلیغ و جذب مشتری در این بازار هست شامل کدام دسته میشود و چه تبعاتی میتواند برای ما و سرمایه ما داشته باشد:

دسته اول بروکرها :

یا شرکت های فارکسی رگوله مثل forex.com ٬ fxcm.com ٬ Pepperstone و Land-Fx و تعداد بسیار زیادی از بروکرها:

این بروکر ها در سایت های خود تمامی مجوزهای رگوله خود را مشخص کرده اند و از سازمان نظارتی مربوطه مثل NFA آمریکا یا (FSA(FCA انگلستان  و …  میشه مجوز آنها را به راحتی دید و اطمینان حاصل کرد

این بروکرها به هیچ عنوان برای ایرانیانی که اقامت ٬ حساب بانکی و آدرس خارج از کشور را ندارند نمیتوانند حساب باز کنند . و همچنین تنها و تنها راه شارژ حساب در این بروکرها ٬ انتقال و حواله پول از حساب بانکی به حساب بانکی بروکر هست (این میتواند حواله بانکی باشد یا از طریق ویزاکارت و … که همین معنی را میدهد) و راه دومی ندارد! پس اگر راه دیگری عنوان شد به معنی این است که شرکت جزو دسته اول نیست!

پس راه افتتاح حساب در این بروکرها ٬ فقط گرفتن اقامت کشوری دیگر ٬ افتتاح حساب بانکی و داشتن آدرسی که روی یکی از قبوض آب ٬ برق یا گاز قید شده باشد می باشد

فعالیت در این بروکرها هیچ ریسکی از نظر کلاهبرداری شرکت ندارد و به اندازه تضمین سازمان رگوله ٬ با خیال راحت میتوان حساب را شارژ کرد

دسته دوم بروکرها:

افتتاح حساب در این شرکت ها هم درست است که اعتبار دسته اول را ندارند ولی تا حد زیادی قابل اعتماد هستند و باید در مورد قوانین مرکزی که مجوز از آنجا دارند تحقیق کرد . مثلا بروکری که ادعای مجوز از  سازمان بورس ترکیه را دارد یا از بانک مرکزی قبرس و … باید مجوز آنها در مرکز مورد نظر قابل رویت باشد .

در صورتی که کشور مورد نظر مشکلی با افتتاح حساب ایرانیان نداشته باشد میتوان در این بروکرها افتتاح حساب کرد ولی باید دقت کرد که حتما مجوز شرکت فارکسی مذبور در بانک یا سازمان مربوطه دیده شود و از اعتبار آن اطمینان حاصل کرد. در این بروکرها هم باید دقت کرد که انتقال پول فقط باید به حساب خود شرکت انجام شود و اگر این انتقال از طریق صراف و حتی توسط خود شخص افتتاح کننده ولی بصورت نقدی از بانکی انجام شود باید به صحت عملکرد بروکر شک کرد!

دسته سوم بروکرها:

این شرکت ها درست است که شرکت مالی هستند ولی به دلیل اینکه مجوزی از مرکز اصلی مالی کشور ندارند اجازه اخذ پول مستقیم از  شخص افتتاح کننده ندارند ولی میتوانند به دلیل مالی بودن شرکت ٬ با یکی از دو دسته قبلی قرارداد بسته و انتقال وجه را با واسطه آنها انجام دهند. در صورتی که این کار را انجام دهند ٬ با گرفتن تایید از طرف دیگر میتوان تا مدتی که این تایید از شرکت ثالث وجود داشته باشد ٬ حساب مورد نظر باز باشه و فعالیت را انجام داد

دسته چهارم و پنجم بروکرها:

این دو دسته چه شرکت هایی که با ثبت یک شرکت ساده مسئولیت محدود یا .. اقدام به زدن سایت کرده اند و نام شرکت و شماره ثبت و مطرح میکنند که مثلا از پاناما یا هرجایی مجوزی بصورت آف شور گرفته اند و چه سایت هایی که بصورت جعلی عناوینی و در  سایت خود بولد کرده و ادعای بروکری دارند هیچ اعتباری را ندارند و قطعا حساب های کاربران به هیچ بانکی قانونا نمیتواند وصل باشد . 

زیرا هیچ بانکی در هیچ جای دنیا اجازه بستن قرارداد با شخصی که مجوز بانک مرکزی یا سازمان بورسی کشوری را نداشته باشد را ندارد و بیان اینکه حسابها به بانک وصل هست و مطالبی از این قبیل دروغی بیش نیست!

تبعاتی که متوجه سرمایه های در شرکت های دسته های سوم و  خصوصا چهارم و پنجم هست :

وقتی معاملات شما به بانک وصل نباشد ٬ سود معاملات شما از جیب آنها باید پرداخت شود و چون ضرر معاملات شما هم در جیب آنها میرود دو اتفاق ممکن است رخ دهد:

اگر تعداد ضرر کننده های این سایتها بسیار بیشتر از سود کننده های اونها باشه ٬ در بهترین حالت سود شما از مقداری از ضررها پرداخت میشود ولی اگر کمی سودها بیشتر شد به روشهای مختلف چه فنی و چه غیر فنی حذف و به شما پرداخت نمیشد و در بسیاری از موارد اصل پول شما هم برگشت داده نمیشود

تبصره ها و نکات مهم :

  • شرکت های رگوله (دسته اول) به هیچ وجه امکان دادن لوریج بالای ۱:۳۳ به کاربر را ندارند ( در زمان نوشتن مقاله و تا زمانی که انگلیس از برکسیت خارج نشده باشد)و اگر بروکری لوریج بالاتر میدهد جزو این دسته نیست و یا مجوز دیگری دارد که با اون مجوز این کار و داره میکنه و این حساب ها دارای اعتبار بالایی نیستند . مثلا بروکر آکسی تریدر که یک مجوز رگوله اصلی داره و لوریج تا ۳۳ برابر را میده و یک مجوز از سازمان بورسی استرالیا که در اون لوریج تا ۴۰۰ برابر هم داده میشه
  • اگر شارژ حساب به هر شکلی غیر از حساب خود صاحب حساب و به نامی غیر از خود شرکت واریز شد ٬ قطعا جزو دسته چهارم و پنجم هست و ریسک برگشت پول شما بسیار بسیار بالا میباشد. از نظر قانون پولشویی که تمامی کشورها غیر از کره شمالی و درحال حاضر ایران به اون متعهد هستند ٬ چنین چیزی غیر ممکن میباشد! 
  • بعضی از بروکرها انتقال داخلی دارند یعنی یک کاربر میتواند حساب کاربر دیگر را شارژ کند٬ این روش هم کاملا شامل قوانین پولشویی میشود و در صورتی که بروکر پول مشتری را ندهد کاری نمیتواند کند!
  • مبالغ واریزی خود را به حسابی غیر از حساب خود شرکت مربوطه پس از اخذ اطمینان از صحت ثبت و مجوز اخذ پول از مشتری٬ اون شرکت هرگز واریز نکنید!
Pepperstone broker
Pepperstone broker
landfx
landfx

این پست دارای 0 نظر است

دیدگاهتان را بنویسید