لغو برجام توسط آمریکا و پایان کار شرکت پژو در ایران

لغو برجام توسط آمریکا و پایان کار شرکت پژو در ایران

لغو برجام توسط آمریکا و پایان کار شرکت پژو در ایران

سازندگان پژو پس از تحریم های آمریکا به فعالیت خود در بازار ایران پایان دادند

  • پژو سیتروئن پس از تصمیم آمریکا علیه ایران فعالیت خود را در ایران تعلیق کرد
  • خودروساز فرانسوی سال گذشته ۴۴۰۰۰۰ ماشین در ایران فروخته است

گروه PSA سازنده خودروهای پژو و سیتروئن،پس از اینکه آمریکا برجام هسته ای ایران را لغو کرد، فعالیت خود را در این کشور به حالت تعلیق درآورد.

این خودرو ساز فرانسوی به شراکت و سرمایه گذاری خود در شرکت های خودروسازی ایران مانند ایران خودر و سایپا پایان داد و این خبر را روز دوشنبه از طریق ایمیل اطلاع رسانی کرد. PSA ابراز داشته است که این درخواست آمریکا برای ابطال این مشارکت بوده و دولت فرانسه از آن حمایت میکند.

شرکت های انرژی فرانسوی نیز مانند توتال و اینجین در پاسخ به تصمیم رییس جمهور دونالد ترامپ و خروج از توافق هسته ای ۲۰۱۵در ماه گذشته به همین صورت عقب نشینی کردند. سازندگان فرانسوی می گویند اهداف مالی PSA با لغو این قرارداد لطمه نخواهد خورد زیرا فروش ایران کمتر از ۱ درصد برای این شرکت در آمد داشت. اگرچه، تاثیر این لغو قرارداد توسط مصرف کنندگان حس خواهد شد. مدیر ارشد شرکت در ماه آوریل به سهامداران گفته PSA حدود ۳۰ درصد از بازار خودرو را در دست دارد.

حرکت ترامپ خشم متحدان اروپایی را برانگیخت و شرکت هایی نظیر PSA را با خروج آمریکا از قرارداد هسته ای تهدید به تحریم کرد.خودروسازان مستقر در پاریس پس از توافق هسته ای ایران در سال ۲۰۱۵ و لغو برخی از تحریم های بین المللی به بازار ایران بازگشته بودند.

PSA میگوید توسعه بخاطر سیستم بانکی بسیار پیچیده بود اما زمانیکه ترامپ تصمیم به خروج از برجام گرفت، غیرممکن شد.

شرکت رقیب این شرکت، رنو، که سال گذشته با شرکت های زیادی همکاری هایی را شروع کرده بود، حاضر به صحبت نشد. ولکس واگن که سال گذشته شروع به فروش محصولات خود در ایران کرده بود گفته است که از قوانین بین المللی پیروی میکند.

با این حال این غول خودروسازی گفته است که به کمک دولت فرانسه در حال رایزنی با آمریکا برای گرفتن معافیت از تحریمها جهت بازگشت به بازار ایران است.

سال گذشته این شرکت در مجموع سه میلیون و ۶۳۰ هزار دستگاه خودرو به فروش رسانده که ۴۴۰ هزار دستگاه آن به بازار ایران روانه شده است. اکثر این خودروها از نوع پژو ۴۰۵ و سوپرمینی ۲۰۶ بوده است.

شرکت رنو فرانسه درباره آینده فعالیتهای خود در ایران سکوت کرده است. اما شرکت خودروسازی فولکس واگن آلمان میگوید که تابع قوانین بینالمللی خواهد بود.

ارزش قراردادهای پژوسیتروئن با ایران حدود ۷۰۰ میلیون یورو بود و شرکت رنو نیز قراردادی برای ایجاد خط تولید سالانه ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو با ایران امضا کرده بود.

هر دو شرکت فرانسوی در سال ۲۰۱۲ و آغاز تحریمهای سنگین آمریکا و اروپا علیه تهران نیز فعالیتهای خود را در ایران متوقف کرده بودند.

منبع : بلومبرگ

دیدگاهتان را بنویسید